Over Restaurant Goesting
Goesting Tilburg is een nieuw café in het hart van Tilburg, gevestigd in het zogeheten Dwaalgebied van Tilburg. Een écht borrelcafe, waarnaast evenzo ruimte beschikbaar is voor feesten en partijen. Naast een ruime en mooie drankkaart heeft men tevens diverse mooie hapjes in de wat meer Spaanse cultuur. Evenzo wordt er op zijn tijd met een volle zaak op het scherm voetbal bekeken en biedt het een mooie gelegenheid voor de begin dertiger tot eind veertiger. Geleid door ervaren horecaman Bas van Hoof met een groot netwerk en hoge gunfactor is er een mooie zaak in Tilburg bijgekomen.
Ik weet dat Helder Groep normaal gesproken veel grotere projecten begeleiden dan de overname van een kleine horecazaak. Maar ze nemen net zo veel tijd voor de kleine ondernemer.
Bas van Hoof – Restaurant Goesting, Tilburg
Rol Helder Groep
In eerste instantie begeleiding middels een financiële modellering om haalbaarheid met de nodige zorgplicht te toetsen. Daarbij vele sparringen gedaan inzake o.a. openingstijden, prijzen, opening feestdagen, personeelsstrategie e.d. Alles om de ondernemer te helpen bij keuzes, bewust te maken van zaken die vaak vergeten worden en een totaaloverzicht te creëren. Uiteindelijke de definitieve versie van de modellering ingezet richting banken met inbegrijpen van een Factsheet (verkorte rapportage) en uiteindelijk duurzaam bankierschap gevonden met Rabobank onder hoge leverage met zorgplicht.
Ondernemer Bas over Helder Groep
Na een aantal jaar vele jaren werkzaam te zijn in de horeca vond ik het tijd worden om voor mezelf te gaan beginnen. Ik ben in gesprek gekomen met de eigenaren van een leuke zaak aan de Heuvelstraat in Tilburg. Dit was voor mij de perfecte locatie om zelf aan de slag te gaan. De gesprekken gingen goed, dus ik moest op zoek naar financiering.
Ik kwam in contact met Helder Groep en de klik met Floris was er meteen. Voor mij was alles nieuw als het gaat over het aanvragen van financieringen en het schrijven van een goed businessplan. Floris heeft de tijd genomen om mij alles duidelijk uit te leggen en een waterdicht plan voor mij te schrijven. Hierin werd ik volledig ontzorgd. Ik weet dat Helder Groep normaal gesproken veel grotere projecten begeleiden dan de overname van een kleine horecazaak. Maar ze nemen net zo veel tijd voor de kleine ondernemer. Toen de aanvraag zo goed als rond was kwam de horecazaak ernaast ook te koop. Dit was een kans die ik niet kon laten liggen. Door het snelle schakelen van Helder Groep lukte het om snel na de eerste aanvraag nog een aanvraag te doen. Beide aanvragen werden geaccepteerd door de bank en mijn droom kwam uit. Ondertussen ben ik drie weken open en ben ik kijk ik terug op een fijne samenwerking met Helder Groep.
Specialist Floris aan het woord
Bas is een zeer gedreven en ervaren horeca-ondernemer die in de loop der jaren veel netwerk en ervaring heeft opgebouwd. Hij was al enige tijd op zoek naar de juiste gelegenheid om over te nemen dan wel zijn concept in te starten. Helder begeleidt door deze modelleringen veelal enkel starters in horeca en medici. Na diverse sparringen heeft hij helemaal de juiste gelegenheid gevonden. Door samen te sparren met de financiële modelleringen en evenzo horeca-ervaring aan onze zijde konden we een gedegen bedrijfsvoering met Bas afstemmen. Interessante gang van zaken, waarbij de uitdaging erbij kwam dat het buurpand nog voor officiële opening te koop kwam. Zodoende hebben we flexibel en ad hoc gehandeld en de financiële modellering uitgebreid en (on)mogelijkheden onderzocht met zorgplicht. Uiteindelijk zijn beide in hoge mate gefinancierd, veelal buiten standaarden om doordat we geheel maatwerk alles doorlopen evenzo met de banken. In deze ook zeker lof aan Rabobank voor de gedegen handelingen en samenwerking en geloof in deze topper. Tot slot evenzo een mooie gelegenheid om met onze klanten te proosten op mooie resultaten en closings! Succes Bas, alle vertrouwen in vent en de tent!